MyClinic

דף הבית >> רפואה כללית >> קנדידה

קנדידה

הקנדידה הינה פטרייה הנמצאת במעיים של כל אדם ואינה אמורה לגרום נזק. הבעיה היא כאשר מסיבות שונות מופר האיזון במעיים ואז הקנדידה מתרבה. ישנן סיבות שונות להתרבות הקנדידה כמו למשל שימוש בסטרואידים המורידים את כמות החיידקים ה"טובים" במעי, או שימוש ממושך בתרופות אנטיביוטיות, תזונה לא נכונה העשירה בפחמימות וסוכרים, מחלה, מתח ועוד. לכן כאשר הקנדידה מתרבה היא לעיתים פולשת החוצה דרך המעי אל מערכות שונות כמו למערכת המין והשתן ומשם לדם ומשפיעה על מערכות שונות בגוף. הקנדידה הנמצאת בדפנות המעי מפריעה לספיגה של ויטמינים שונים וחומצות אמינו ולכן היא גורמת להפרעות שונות, מחלות ומחלישה את הגוף.

שינוי תזונתי כטיפול לקנדידה:

כמו שהוזכר קודם, אם הקנדידה בגוף התפתחה כנראה שמערכת החיסון בגוף חלשה, או שכתוצאה ממחלה כרונית כלשהי הגוף נחלש ולכן הקנדידה התפשטה. הקנדידה ניזונה מפחמימות וסוכרים שונים ולכן מטרתו של השינוי התזונתי במסגרת טיפול באמצעות רפואה משלימה הוא להרעיב את הפטרייה וכך לעצור את התפתחותה ולהחליש אותה. חשוב מאד להתייעץ עם ישהו מוסמך בעניין לפני שמשנים את התזונה ולשלב במקרה הצורך גם תרופות אנטי פטרייתיות. 

עקרונות חשובים בדיאטת הקנדידה:

בדיאטת הקנדידה ישנו עיקרון מאד חשוב – חלוקת התפריט למזונות שאסור לאכול ולמזונות שמותר. המזונות האסורים בתכלית האיזור בזמן שגשוג הקנדידה הינם קמח לבן וסוכר. מאחר והקנדידה ניזונה מפחמימות פשוטות וסוכרים והם מעודדים את צמיחתה יש להימנע מהם כדי לא להחמיר את המצב ולגרום להתדרדרותו.

מדובר במצב כמובן שאינו פשוט, אלו מזונות בעלי נטייה התמכרותית והם נמצאים כמעט בכל מזון בתזונה היומיומית שלנו ולכן ההימנעות מהם אינה מצב קל. לאנשים הנמצאים בעת ביצוע דיאטת הקנדידה ישנה התמודדות קשה יותר מאדם העושה דיאטה ונאלץ להימנע מפחמימות וסוכרים, בגלל הסיבה שפטריית הקנדידה עצמה מגבירה את הרצון לצרוך מזונות מתוקים ופחמימות. מלבד זאת שפחמימות מעובדות וסוכרים אינם בריאים וגורמים לעלייה במשקל, הקנדידה מייצרת מפירוק סוכרים אלה רעלים בגוף.

מאחר ומדובר בדיאטה קשה ומאתגרת, יש להתייעץ לפני תחילת הטיפול עם רופא מוסמך/נטורופת מומחה. דיאטה זו צריכה להיות מותאמת למטופל על פי סוג הקנדידה וחומרתה, ועל פי מצבו הבריאותי של המטופל. כדי שניתן יהיה באמת להתמיד בדיאטה ייחודי זו ולהצליח בה, יש לבנות תפריט יחסית עשיר ומגוון. בנוסף, כאשר המצב משתפר, העלייה בצריכת הפחמימות חייבת להיות באופן מבוקר על ידי המטפל.

כיום, המטפלים בקנדידה – גם ברפואה הקונבנציונאלית וגם ברפואה האלטרנטיבית, מודעים לחשיבותה הרבה של התזונה במניעת שגשוג הקנדידה וממליצים על דיאטה זו כחלק מתהליך הריפוי.

משך הטיפול בדיאטת הקנדידה:

הטיפול בקנדידה באמצעות דיאטה ייחודית ומאתגרת זו, יכול להימשך מספר שבועות ואף מספר חודשים ובהתאם למטופל עצמו. ההמלצה היא להתמיד בדיאטת הקנדידה במשך שלושה חודשים כדי להשמיד את הפטרייה וליצור הגנה בריאה וכך למנוע תופעה חוזרת של פטריית הקנדידה שוב.